ZF 24

Duster, Kanjara, Yaghan si Ondelios - Renault deja a inregistrat la OSIM patru nume posibile pentru Dacia SUV

Duster, Kanjara, Yaghan si Ondelios - Renault deja a inregistrat la OSIM patru nume posibile pentru Dacia SUV
28.07.2009, 12:22 39

Renault Romania are deja inregistrate la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci) patru noi branduri Duster, Kanjara, Yaghan si Ondelios.

Duster este conceptul Dacia prezentat in primavara acestui an in cadrul Salonului Auto de la Geneva, fiind primul SUV realizat de constructorul de la Mioveni si proiectat in cadrul Renault Technologie Roumanie.

Ondelios este conceptul unui SUV Renault prezentat anul trecut in cadrul Salonului Auto de la Paris, care este propulsat de un sistem hibrid diesel-electric.

In prezent in cadrul Renault nu exista niciun model sau concept care sa poarte denumirea de Yaghan sau Kanjara, asadar unul dintre acestea doua va reprezenta cel mai probabil numele viitorului SUV Dacia, care va fi lansat cel mai probabil anul viitor in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Este putin probabil ca SUV-ul sa intre in fabricatie anul acesta, deoarece uzina functioneaza la capacitate maxima cu numarul actual de angajati, la 1.340 de autovehicule pe zi, pentru a acoperi cererea de pe piata vest-europeana, determinata de programele de tip "Rabla". Potrivit presei franceze, numele viitorului SUV Dacia va fi Kanjara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO