ZF 24

Elcomex a lăsat în urmă eolienele şi a ajuns la investiţii de 30 mil. euro în laptele de capră

Compania va inaugura în iulie o fabrică de produse lactate

Compania va inaugura în iulie o fabrică de produse lactate

Autor: Radu Bostan

12.06.2014, 00:07 936

Afacerile din energie ale grupului constănţean Elcomex au scăzut cu 60% în euro anul trecut, la 24 mil. euro, în urma re­cu­lului din piaţa energiei re­ge­ne­ra­bile, însă in­vestiţia pa­ralelă într-un bu­si­ness inte­grat de creş­tere a caprelor a ajuns la 30 mil. euro, iar gru­pul îşi propune ca anul acesta să iasă în hi­per­mar­keturi cu kefir şi brânză din producţia pro­prie.

Grupul controlat de omul de afaceri Ion Grecu este specializat în proiectarea şi construcţia infrastructurii energetice, precum centrale, staţii de transformare şi linii electrice, unul dintre principalii clienţi fiind centrala nucleară de la Cernavodă. În ultimii ani, Grecu a dezvoltat pas cu pas o afacere paralelă în agri­cul­tură, pornind de la un teren din Constanţa pe care intenţiona iniţial să construiască proiecte de energie regenerabilă. Te­renul este acum cultivat cu cereale, folosite de o fabrică de nutreţuri concentrate (FNC), care „deserveşte“ o fermă de capre de 6.000 de capete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO