ZF 24

Elvetienii aproba accesul romanilor si bulgarilor pe piata muncii

08.02.2009, 14:43 24

Primele estimari publicate dupa incheierea referendumului din Elvetia privind libera circulatie indica "o usoara tendinta" in favoarea aprobarii extinderii acordurilor cu UE.

Prin acest referendum, guvernul Elvetiei doreste sa afle parerea elvetienilor in privinta accesului pe piata muncii a 25 de state membre ale UE.

Guvernul Elvetiei a incurajat aprobarea extinderii acordului, considerand ca prin acest acord, economia Elvetiei a crescut cu cel putin 1% in 2008.

Conform AFP, in sapte din cele 26 de cantoane elvetiene, sustinatorii extinderii acordurilor au obtinut victorii cu majoritate clara, pe moment doar cantonul Glaris, din estul tarii, respingand propunerile cu o proportie de 51% din voturi. Conform rezultatelor partiale, extinderea a fost aprobata si la Geneva, precum si in cantoanele Vaud si Neuchatel.

Directorul principalului institut de sondaje elvetian a apreciat ca propunerile vor fi aprobate cu 51 - 55 la suta din voturi, rata de aprobare fiind "masiva" in zonele francofone si ceva mai redusa in cele de limba germana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO