ZF 24

Elveţienii de la Ameropa au ajuns la afaceri de 400 mil.euro, dar profitul rămâne sub 1%

Markus Wirth, directorul general interimar al Ameropa Grains: Aceasta este marja de profit în această afacere. Lucrăm la creşterea marjei în 2014.

Markus Wirth, directorul general interimar al Ameropa Grains: Aceasta este marja de profit în această afacere. Lucrăm la creşterea marjei în 2014.

Autor: Gabriel Razi

05.05.2014, 00:07 629

Ameropa Grains, trader de materii prime agricole deţinut de magnatul elveţian Andrew Zivy, a făcut în anul calendaristic 2013 un profit net de 2,5 milioane de euro, ce corespunde unei marje nete de sub 1% deşi compania a vândut de 2,3 ori mai multe cereale decât în 2012 şi a avut o campanie susţinută de export în Egipt.

„Acesta este marja de profit în această afacere. Lucrăm la creşterea marjei în 2014“, a declarat pentru ZF Markus Wirth, directorul general interimar al Ameropa Grains.

Ameropa şi-a dublat anul trecut afacerile la 400 mil. euro, iar profitul net a crescut de patru ori, arată raportul anual. Traderul a făcut un profit mediu de 1,5 euro pentru fiecare tonă de cereale şi seminţe oleaginoase vân­dute, cu 82% mai mult decât în 2012.

„Profitul nu este mare, dar contribuim alături de alte companii din grupul Ameropa la un profit cumulat rezonabil la nivel de grup“, a spus Wirth.

Ameropa Grains şi-a acoperit peste 90% din rulajele anului 2013 din comerţul cu materii prime agricole pe care le achiziţionează de pe piaţa internă şi care sunt apoi exportate în cea mai mare parte către Orientul Mijlociu şi nordul Africii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO