ZF 24

eMag a inaugurat primul Apple Shop din România după o investiţie de un milion de dolari

eMag a inaugurat primul Apple Shop din România după o...

Autor: Ioana Nita

18.09.2015, 11:22 4290

eMag, cel mai mare retailer online din regiune, a deschis astăzi primul Apple Shop din România în cadrul showroom-ului Crângaşi din Bucureşti, după o investiţie de un milion de dolari suportată de ambele companii. Lansarea Apple Shop în România stă la baza planurilor gigantului american de a-şi creşte vânzările pe plan local.

„Apple Shop e nivelul cel mai apropiat de experienţa Apple. Este diferit faţă de un magazin al unui reseller. Produsele se pot vinde oriunde, însă nu vor face vânzare pentru că oamenii vor o experinţă cap-coadă şi de vânzare şi de produs. În Apple Shop totul este construit de Apple – de la mobilier, aşezarea produselor şi până la lumină şi sunet. De asemenea, tot personalul a urmat training-uri cu reprezentanţi ai Apple ”, a spus Iulian Stanciu, CEO şi acţionar în cadrul eMag.

eMAG apelează la forţă de muncă temporară pentru creşterea businessului

El a adăugat că în plus în Apple Shop vor avea loc toate lansările oficiale ale noilor produselor Apple în România. Produsele Apple vor fi de asemenea disponibile şi online, magazinul online Apple Shop urmând să fie integrat în platforma eMag de comerţ electronic.

În prezent pe piaţa locală există doi reselleri Apple – iStyle, care are o reţea de 6 magazine în centrele comerciale din Bucureşti, Constanţa, Cluj şi Braşov şi  şi iCenter, al cărui magazin se regăşeşte în Promenada Mall din Capitală. Cei doi reselleri Apple au de asemenea şi magazine online.

Cele mai vândute produse Apple în România sunt telefoanele – iPhone-urile, circa 50% din totalul livrărilor gigantului american pe plan local, urmate de laptopurile Mac şi apoi de tablete – iPad-urile. Principalul concurent al Apple pe piaţa de smartphone-uri şi tablete este gigantul sud-corean Samsung care este lider pe plan local pe ambele segmente. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO