ZF 24

Emon Electric, după achiziţia de către grupul Monsson: Creştem exportul şi investim într-o fabrică de 5 mil. euro

Mircea Solomon, fondatorul şi directorul general al Emon Electric: „Anul acesta cred că vom depăşi uşor cifra datorită exportului şi noului acţionar, care va aduce un plus de venituri din zona de mentenanţă“.

Mircea Solomon, fondatorul şi directorul general al Emon Electric: „Anul acesta cred că vom depăşi uşor cifra datorită exportului şi noului acţionar, care va aduce un plus de venituri din zona de mentenanţă“.

Autor: Radu Bostan

09.05.2014, 19:17 1920

Intrarea sub umbrela grupului Monsson, cel mai mare dezvoltator de parcuri eoliene din România, va deschide noi pieţe de export pentru firma de lucrări electrice Emon Electric, iar infuzia de capital va fi direc­ţionată şi către o fabrică de stâlpi, cu aplicaţii în sectorul energiei şi în telecomunicaţii.

Monsson Group, controlat de omul de afaceri Emanuel Muntmark, a anunţat re­cent că a cumpărat pachetul majoritar de ac­ţiuni la Emon Electric, o companie spe­cia­li­zată pe proiecte de infrastructură electrică, pre­cum staţii de transformare şi distribuţie, sau sisteme de tracţiune pentru transportul public.

Pentru grupul Monsson, scopul achi­ziţiei a fost extinderea portofoliului de acti­vi­tăţi dincolo de sectorul energiei rege­ne­ra­bile. Pentru Emon Electric, noul acţionariat va mări accesul la finanţarea bancară după doi ani în care cifra de afaceri a stagnat în jurul nivelului de 2,3 milioane de euro.

„Noi nu am mai obţinut un credit de in­vestiţii de la bănci de patru ani. N-au vrut să rişte din cauza crizei“, spune Mircea Solo­mon, fondatorul şi directorul general al Emon Electric.
 

Stâlpi antifurt

Alături de compania germană Euro­po­les şi de firma românească Romelec­tro, Emon Electric pregăteşte o investiţie într-o fabrică de stâlpi speciali, destinaţi în special sectorului de transmisie de electricitate la înaltă tensiune.

Reprezentanţii Transelectrica au aver­ti­zat în repetate rânduri că sistemul ener­getic naţional nu face faţă la ritmul accelerat de dez­­­­voltare al centralelor elec­trice din surse regenerabile, care funcţio­nea­ză intermitent. În plus, parcurile eoliene sunt concentrate în sudul ţării, acolo unde oricum exista un producător mare, anume centrala nucleară, iar transportul şi distribuţia ener­giei până la consumatorii din alte re­giuni se fac cu pierderi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO