ZF 24

Endava angajează peste 500 de oameni în doi ani şi extinde birourile din Bucureşti şi Cluj

Endava angajează peste 500 de oameni în doi ani şi...

Autor: Cristi Moga

21.01.2014, 00:06 571
Grupul britanic din industria IT Endava, care a ajuns pe piaţa locală la 1.000 de angajaţi în birourile din Bucureşti, Cluj şi Iaşi, îşi propune ca în următorii doi ani să îşi majoreze personalul cu 25% pe an, astfel că la finalul anului 2015 numărul de salariaţi ai companiei ar putea ajunge la circa 1.560.
 
Britanicii au intrat pe piaţa locală în 2006 prin stabilirea unui birou la Cluj, iar în 2012 a fost inaugurat un sediu şi în Bucureşti, unde în mai puţin de un an şi jumătate Endava a ajuns la 300 de angajaţi.
 
Ca urmare a expansiunii accelerate, britanicii au decis să îşi schimbe anul acesta atât biroul din Cluj, cât şi pe cel din Bucureşti. Astfel, compania a închiriat la sfârşitul anului trecut jumătate dintr-o clădire de birouri pe care omul de afaceri Iulian Dascălu o va construi anul acesta în Cluj, în timp ce mai recent a fost semnat contractul pentru preluarea unui spaţiu de 5.000 de metri pătraţi în clădirea AFI Park 3 pe care grupul AFI Europe o va finaliza în Bucureşti la sfârşitul acestui an.
 
Britanicii au decis astfel să continue relaţia cu proprietarii în birourile cărora îşi desfăşoară în prezent activitatea, ţinând cont că unul din sediile actuale din Cluj este în clădirea Iulius Business Center deţinută tot de Dascălu, în timp ce birourile din Bucureşti se află în clădirea AFI Park 1, prima construită de AFI Europe lângă mallul de la Cotroceni.
 
Spaţiul ocupat în AFI Park 1 a devenit insuficient, în condiţiile în care compania îşi propune ca până la finalul acestui an să ajungă la 400 de angajaţi în Bucureşti, astfel că britanicii au decis să se mute într-o clădire aflată în construcţie din cadrul aceluiaşi proiect. „AFI Park are o serie de avantaje pentru noi din punctul de vedere al locaţiei şi al accesului cu mijloace de transport în comun, al serviciilor disponibile în cadrul AFI Palace Cotroceni, al locurilor de parcare, dar şi din perspectiva faptului că suntem aproape de universităţi şi există posibilităţi de extindere în cadrul aceluiaşi complex de birouri –  astfel încât toate acestea au condus la decizia că AFI Park este alegerea bună pentru noi“, a declarat Radu Grosu, Delivery Direc­tor pentru centrul de dezvoltare al Endava din Bucureşti.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO