ZF 24

Energizantul românesc Rienergy al fraţilor Micula, mai vândut decât Red Bull şi Burn. VIDEO

Autor: Mădălina Dediu Panaete

24.06.2015, 00:07 113881
Brandul românesc Rienergy, produs de compania bihoreană European Food, s-a clasat anul trecut pe prima poziţie în topul celor mai vândute branduri de băuturi energizante, depăşind giganţi internaţionali precum Red Bull şi Burn, marcă a Coca-Cola, arată o analiză a ZF pe baza datelor companiei de cercetare de piaţă Canadean.

Piaţa băuturilor energizante, estimată la 220-250 mil. lei, a avut o explozie în consum în perioada 2005-2010, însă odată cu instalarea crizei consumul a început să se reducă, iar românii s-au îndreptat către produse mai ieftine. Red Bull costă de trei ori mai mult decât Rienergy. 

„În plus, produsele ieftine au câştigat teren şi în mediul rural datorită distribu­ţiei foarte bune într-un mediu în care produsele premium nu ajunseseră. Branduri precum Rienergy au văzut o oportunitate de creştere în mediul rural“, explică un executiv din piaţă evoluţia brandurilor situate pe segmentul economic de preţ, aşa cum este Rienergy.

Anul trecut consumul de băuturi energizante s-a situat la 24 milioane de litri, adică puţin peste 1 litru per capita.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO