ZF 24

Enterprise Investors şi Oresa Ventures vor face fiecare câte o nouă achiziţie anul acesta

Autor: Ioana David

07.01.2014, 20:55 1350

Fondurile de investiţii vor relua în 2014 achiziţiile pe piaţa locală, dând un prim semnal de revenire a interesului pentru România, după ce în ultimii ani investiţiile acestora au fost tot mai puţine, atingând un minim în anii 2012 şi 2013.

„Ambiţia este să adăugăm cel puţin o investiţie nouă anul acesta. (...) România va fi piaţa pe care ne vom concentra cel mai mult în 2014“, a spus Cornel Marian, managing director al Oresa Ventures, care are în portofoliu companii precum Somaco, Fabryo-Atlas, RTC sau Kiwi Finance, cu afaceri cumulate de peste 100 milioane de dolari.

În acelaşi ton optimist a vorbit şi Cristian Nacu, la fondul de investiţii Enterprise Investors, care are în portofoliu afaceri precum Macon, Profi, iar recent a ieşit de la Siveco unde avea o participaţie minoritară.

„Dorim să facem cel puţin o nouă achiziţie în 2014 în România şi sunt optimist în acest sens“, a precizat Nacu.

Ceva mai rezervaţi au fost reprezentanţii GED, care investeşte în afaceri precum Happy Tour, Hotelul Duke din Piaţa Romană, Diamedix şi altele.

„Până când România nu se va stabiliza din punct de vedere fiscal, legislativ şi financiar, sectorul de private equity nu va putea recupera bunele rezultate din anii anteriori. Aşteptăm o mai mare stabilitate, transparenţă şi previziune“, a spus Ioana Lazăr, partener în cadrul GED. 

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO