Esplanada Unirii, fostul proiect de mall şi centru de afaceri, ar putea deveni „Justice District“

2 mai 2014 Autor: Cristi Moga

Pe terenul viran de zece hectare situat de-a lungul bulevardului Unirii, în centrul Capitalei, ar putea fi construit în următorii ani un „hub al juriştilor“, acesta fiind un proiect prin care actualul ministru al justiţiei, Robert Cazanciuc, vrea să-şi pună amprenta asupra Bucu­reştiului şi mediului juridic.
 
Respectivul teren este situat vizavi de Tribunalul Bucureşti, cea mai importantă instanţă la nivel naţional, dar şi lângă Biblioteca Naţională, proaspăt renovată, şi viitoarea sală de operetă a Capitalei.
 
Ministrul doreşte să dezvolte aici un Justice District, un complex de clădiri în care să fie reunite majoritatea instituţiilor de drept din Bucureşti, dar proiectul se anun­ţă a fi unul extrem de complicat, ce s-ar putea în­tinde pe mulţi ani.
 
„Justice District por­neş­te din nevoia reală din Bucu­reşti. Nu avem un sediu propriu pentru Înalta Curte, avem sedii improprii pentru foarte multe instanţe de sector, avem sediu impropriu pentru CSM. (...) Am făcut o hartă a spaţiilor dedicate justiţiei din Bucureşti, 17 locaţii împărţite într-o arie nu foarte mare, dar e foarte greu de ajuns dintr-o parte în alta“, a declarat Robert Cazanciuc în cadrul Galei Avocaţilor, organizată marţi seară de ZF.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.05.2014

 
Cuvinte cheie:
proiect
, afaceri
, mall
, teren
, centrul capitalei
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide