ZF 24

Este oficial: Gigantul lanţ american de restaurante Taco Bell vine în România

Este oficial: Gigantul lanţ american de restaurante Taco...

Autor: Ştefan Stan

28.08.2017, 11:55 6838

Taco Bell, lanţul de restaurante american care ofertă mâncare cu specific mexican, va veni în România începând cu această toamnă, prima unitate urmând a fi inaugurată în Băneasa Shopping City, unul dintre cele mai importante malluri de pe piaţa locală ca încasări.

Ziarul Financiar a scris anterior de venirea brandului ce urmează a fi adus în sistem de franciză de către compania Sphera Franchise Group S.A.. Această firmă este cea care deţine şi francizele altor două branduri internaţionale, respectiv KFC, Pizza Hut şi Pizza Hut Delivery.

În România, lanţul de restaurante KFC numără 63 de restaurante atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe precum Timişoara, Cluj-Napoca, Suceava, Oradea, Piteşti sau Braşov. De asemenea, operează două restaurante la Chişinău, Republica Moldova şi două în zona de nord-est a Italiei.

Pizza Hut a intrat pe piaţa din România în 1994, odată cu deschiderea primei locaţii din Calea Dorobanţilor, iar în prezent deţine 21 de restaurante la nivel de reţea. Sub brandul Pizza Hut Delivery sunt alte 15.
În prezent, sunt peste 360 de restaurante Taco Bell în 25 de ţări în afara Statelor Unite, iar obiectivul de extindere internaţională a brandului vizează 1.000 de locaţii până în 2022. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO