ZF 24

Eurobank caută un ”partener strategic” pentru vânzarea Bancpost şi vrea să finalizeze tranzacţia într-un an

Eurobank caută un ”partener strategic” pentru...

Autor: Roxana Rosu

24.01.2017, 10:44 1157

Grupul elen Eurobank a angajat HSBC şi banca italiană de investiţii Mediobanca pentru a ajuta la identificarea unui ”partener strategic” pentru subsidiara ei din România, Bancpost, potrivit unui surse citate de Reuters.

”Ţinta noastră este să finalizăm întregul proces în termen de un an”, a spus sursa, fără a da detalii legate de tipul tranzacţiei.

Ziarul Financiar a anunţat încă de duminică despre intenţia Eurobank de a vinde ope­raţiunile Bancpost din România, banca pe care o contro­lează de mai bine de 15 ani.

Principalele bănci din Grecia caută soluţii pentru a-şi reduce expunerea pe pieţele externe şi a-şi întări businessul central, pe fondul înţelegerilor cu creditorii internaţionali - FMI şi UE - privind reducerea actvelor pe care le deţin în zona balcanică.

Bancpost, cu active totale de 2,8 miliarde euro, are o reţea de 147 de sucursale în România, una dintre cele mai mari pieţe externe pentru Eurobank.

Eurobank, a treia bancă din Grecia după active, este prezentă şi în Bulgaria, Serbia şi Cipru. 

Bancpost se situa pe locul 9 în România la finalul lui 2015, cu o cotă de piaţă de 3%, în scădere faţă de 2014. La 9 luni în 2016, Bancpost avea active totale de 11,1 mld. lei (2,46 mld. euro), în creştere cu 5,7%, iar profitul raportat a fost de 31,4 mil. lei (6,9 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO