ZF 24

Evolio a lansat tableta Aria Mini pentru care estimează vânzări de 20.000 de unităţi

tableta Evolio Aria Mini

tableta Evolio Aria Mini

Autor: Andreea Anghel

19.02.2013, 16:36 2557

Evolio, unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa de tablete din România,  a lansat astăzi tableta Evolio Aria Mini cu display IPS HD de 8 inchi, procesor dual core de 1,5Ghz şi sistem de operare Google Android versiunea  4.1 Jelly Bean.

Tableta va fi disponibilă în două variante:  o variantă cu modem 3G integrat, care va costa 1.049 de lei cu TVA şi va fi prezentă în magazine de săptămâna  viitoare şi o variantă fără 3G care este deja prezentă pe piaţă, şi are un preţ de 799 de lei cu TVA inclus.  Opţional poate fi achiziţionat şi un kit-ul de navigaţie pentru maşină care include suport, alimentator, soft DVR (Traffic Recorder) şi soft de navigaţie cu hărţi incluse. Preţul kitului va fi de 249 de lei.

Aria Mini  dispune de conectivitate 3G, Wi-fi, Bluetooth, GPS, HDMI şi USB şi are o garanţie de 5 ani.

În 2013 Evolio pregăteşte şi alte lansări. ”În maxim două luni vom  lansa următoarea tabletă”, a spus Liviu Nistoran, director general şi proprietar al firmei la conferinţa de lansare a tabletei Aria Mini.

În ceea ce priveşte vânzările,  el a estimat că acestea vor ajunge în 2013 la aproximativ 60.000 de unităţi, incluzând şi modelele deja prezente pe piaţă.  Pentru Aria Mini ”prognozăm vânzări de peste 20 000 de unităţi în acest an”, a specificat Nistoran.  Anul trecut Evolio a vândut 32.000 de tablete şi a avut o cifră de afaceri de 4 milioane de euro.

Echipa Evolio este formată din aproximativ 30 de oameni, a spus Nistoran.

Evolio concurează pe piaţă atât cu jucători locali (Allview, E-boda, Serioux) cât şi cu giganţii internaţionali (Apple, Samsung, Acer, Asus sau HP).
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO