ZF 24

Evolio chiar va lansa un ceas inteligent. Gagdgetul se numeşte X-Watch şi va fi disponibil din octombrie

Liviu Nistoran prezintă primul ceas inteligent al companiei, X-Watch, în cadrul unei conferinţe

Liviu Nistoran prezintă primul ceas inteligent al companiei, X-Watch, în cadrul unei conferinţe

Autor: Adrian Seceleanu

23.09.2015, 12:04 701

Televoice Grup, companie care vinde diferite produse IT sub brandul Evolio, a prezentat în cadrul unei conferinţe primul său ceas inteligent - X-Watch, care va fi disponibil la vânzare începând cu jumătatea lunii octombrie la un preţ de 399 de lei. Compania a mai anunţat în urmă cu un an că va lansa un ceas inteligent dar a abandonat proiectul pentru că platformele testate nu erau “stabile”, conform reprezentanţilor companiei.

De această dată compania a prezentat în cadrul conferinţei ceasul inteligent şi a anunţat şi detalii tehnice şi privind data de lansare.

Estimăm că vom comercializa 2.000 de unităţi în acest an şi 10.000, sper, anul viitor, a declarat Liviu Nistoran, proprietar şi CEO al Televoice Grup. Este primul ceas inteligent de pe piaţă cu un brand românesc, a insistat el.

Ceasul are un ecran de 1,44 inchi, este rotund, şi are o carcasă de oţel disponibilă în doua culori, negru şi argintiu. Rezoluţia ecranului capacitiv este de 240x240. Este un ceas cu un design plăcut, fiabil şi care include toate funcţiile esenţiale pentru un smartwach, nici prea puţin dar nici prea mult, pentru a nu compromite durata de viaţă a bateriei, a spus Nistoran. El a precizat că durata de viaţă a bateriei este între 2 şi 5 zile, în funcţie de gradul de utilizare.

Ceasul este compatibil cu telefoane cu sistem de operare Apple iOS şi Google Android şi poate fi utilizat şi pentru a prelua sau iniţia apeluri (are un microfon inclus) şi pentru a trimite SMS-uri (dintr-o listă de mesaje prestabilite). Gadgetul include şi senzori care permit măsurarea pulsului şi a numărului de paşi făcuţi de utilizatori.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO