ZF 24

Exclusiv Anuar ZF: Profi, evaluată la 398 mil. euro

Exclusiv Anuar ZF: Profi, evaluată la 398 mil. euro

Autor: Cristina Roşca

23.11.2016, 12:27 392

Reţeaua de aproape 500 de supermarketuri Profi este evaluată la 398 de milioane de euro în anuarul 100 Cele mai valoroase companii din România realizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu compania BT Capital Partners. În anuarul ce urmează să apară pe piaţă până la finalul acestui an Profi ocupă poziţia 50, în urcare de pe 63 în anul anterior. Valoarea Profi a crescut cu aproape 60% comparativ cu anul anterior. În această perioadă reţeaua a deschis peste 100 de magazine şi businessul s-a majorat cu circa 50%.

Expansiunea puternică vine în contextul în care Profi a fost scos oficial la vânzare acum câteva luni. După negocieri aprinse, fondul de Investiţii Mid Europa Partener a ieşit câştigător, potrivit surselor din piaţă. Câştigătorul ar putea fi anunţat astăzi. Tranzacţia, evaluată la peste 350 mil. euro, devine cea mai mare din retail. În runda finală rămăseseră două fonduri de investiţii: Mid Europa Partners şi BC Partners. Vânzătorul este un alt fond, Enterprise Investors.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO