ZF 24

Exclusiv online - Care sunt cele mai performante cinci fonduri mutuale in 2010

24.02.2010, 00:00 63

Fondul de actiuni BT Maxim, administrat de societatea BT AssetManagement, este performerul inceputului de an cu un randament de17,6%, potrivit datelor publicate de administratori. BT Maxim are oexpunere de peste 80% din activele nete de 57,7 mil.lei pe piata deactiuni. La finele lunii ianuarie, in fondul BT Maxim investeau unnumar de 1.912 de persoane.

Principalele plasamentele ale fondului sunt actiunile celorcinci Societati de Investitii Financiare (SIF-uri) si actiunilecompaniei petroliere Petrom. n acest an, principalul indicebursier BET, care include evolutia celor mai lichide zece actiunilistate, s-a apreciat cu 14%, in timp ce indicele BET-FI, al celorcinci SIF-uri, a crescut cu 25%.

Pe locul secund in clasamentul celor mai performante fondurimutuale se situeaza fondul de actiuni Romania Actiuni, administratde societatea Raiffeisen Asset Management, cu un plus de 14,8% alunitatii, urmat la scurta distanta de fondul diversificat CarpaticaStock, administrat de Carpatica Asset Management, cu un randamentde 14,1% in 2010. Clasamentul celor mai performante cinci fondurimutuale este completat de alte doua fonduri de actiuni: OTPAvantis, administrat de OTP Asset Management, cu o performanta de11,7% si BCR Expert, gestionat de Erste Asset Management, cu unrandament de 11,2% in 2010.

n cele 51 de fonduri mutuale de pe piata locala investesc peste170.000 de investitori, cea mai mare parte din acestia prefer=ndfondurile monetare si de obligatiuni, produse caracterizateprintr-un grad redus de risc si randamente usor peste dob=nzilebancare. Industria fondurilor a incheiat luna ianuarie cu activenete record de peste 3,65 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO