ZF 24

Exclusiv ONLINE - Fonduri UE: Care este cel mai mare proiect cu bani de la Uniunea Europeana castigat pana acum?

07.04.2010, 00:00 119

Compania de Apa Brasov a primit aprobare pentru demararea unuiproiect prin care va reabilita si va extinde sistemele de apa sicanalizare din judet, pentru care urmeaza sa primeasca finantareeuropeana in valoare de 607 mil. lei (peste 150 mil. euro).Intregul proiect va costa peste 945 mil. lei (236 mil. euro), dincare, peste 200 mil. lei (50 mil. euro)vor fi destinati lucrarilorde reabilitare a conductelor de apa si extinderii retelei decanalizare si de epurare a apelor uzate din municipiul Brasov.Aceasta este cea mai importanta finantare aprobata in Romaniapentru un proiect derulat cu fonduri structurale. Proiectul a fostdepus in cadrul Programul Operational Sectorial Mediu care are oalocare in perioada 2007-2013 de 4,5 mld. euro. In cadrul aceluiasiprogram, Compania de apa Somes, va primi o finantare de 542 mil.lei, pentru imbunatatirea sistemelor de alimentare cu apa,canalizare si epurare in zona Cluj-Salaj. Valoarea totala aproiectului este de 872 mil. lei.
Si in judetul Teleorman este in implementare un proiect dereabilitare si extindere a sistemelor de alimentare cu apa sicanalizare care are o valoare totala de peste 513 mil. lei (128mil. euro), din care fondurile europene reprezinta 350 mil. lei (88mil. euro). O suma apropiata va primi si Aquaserv din Tulcea,respectiv 336 mil. lei (84 mil. euro) pentru reabilitare siextindere a sistemelor de alimentare cu apa in judetulTulcea.
Proiectele de mediu si infrastructura realizate de autoritatilelocale au cele mai mari alocari financiare din fonduri de la UE,peste 80% din banii europeni alocati pana in 2013 fiind destinatiautoritatilor.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO