ZF 24

Expert american, socat de pretul platit de Romania pentru gaze

15.07.2009, 16:17 20

Edward Chow, expert pe probleme energetice in cadrul Centrului pentru Studii Internationale si Strategice (CSIS) din Washington, s-a declarat “socat” de pretul mare platit de Romania pentru gazele importate, adaugand ca Bucurestiul nu ar trebui sa accepte asa ceva, informeaza Mediafax.

“Nici n-am avut idee cat de mare este pretul pe care Romania il plateste pentru gazele naturale pana la venirea mea aici, ieri. Adica, daca mi-ar fi spus cineva ca sunt putin mai mari as fi fost surprins, insa nu socat. Dar sunt absolut socat de diferentele de pret de care vorbim (diferenta intre cat plateste Romania si cat platesc alte state din regiune, n.red.) si nu am date suficiente ca sa imi dau seama de motive”, a comentat expertul american, raspunzand unei intrebari referitoare la pretul mare platit de Romania pentru gazele naturale.

“Ce are Romania de permite furnizorului sa propuna un astfel de pret pe care se pare ca il si obtine? (...) Este vorba despre lipsa interconectivitatii cu alte piete, faptul ca alte Guverne la randul lor nu permit circulatia libera a gazului?”, s-a intrebat Chow.

El a spus ca, in orice caz, Romania nu ar trebui sa accepte un pret atat de mare la gaze. Aflati pe www.mediafax.ro ce a mai declarat expertul american Edward Chow cu privire la piata gazelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO