ZF 24

Extragerile bisaptamanale Loto 6/49 ar putea aduce 24,5 mil. euro in conturile Ministerului Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei

Extragerile bisaptamanale Loto 6/49 ar putea aduce 24,5 mil. euro in conturile Ministerului Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei
17.06.2009, 18:58 26

Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei (MLPTL) ar putea sa primeasca in acest an pana la 24,5 mil. euro de la Loteria Romana, cu circa 7 mil. euro peste nivelul incasat anul trecut, de 17,5 mil. euro.

MLPTL trebuie sa primeasca, conform legii, 50% din profitul inregistrat de Loteria Romana. In conditiile in care Loteria estimeaza o crestere a afacerilor si implicit a profitului cu 40% in urma introducerii din iulie a doua extrageri saptamanale pentru Loto 6/49, afacerile ar trebui sa creasca in acest an pana la 560 mil. euro, in vreme ce profitul s-ar situa la 49 mil. euro.

Pentru anul trecut, compania estimeaza un profit de 35 mil. euro, la o cifra de afaceri de 400 mil. euro.

Printre beneficiarii cresterii de profit ar putea sa se afle si salariatii Loteriei, acestia putand sa primeasca, conform legii, pana la 10% din profit, reprezentand 4,9 mil. euro din profitul pe care Loteria l-ar putea realiza in 2009. Compania are in prezent circa 3.000 de angajati, acestia putand sa primeasca pana la 1600 euro fiecare.

Restul profitului trebuie folosit de Loterie pentru constituirea de rezerve legale, acoperirea pierderilor din anii anteriori, precum si catre alte rezerve constituite ca surse proprii de finantare.

Federatia Romana de Fotbal (FRF) si Comitetul Olimpic Roman nu vor beneficia de creterile de profit aduse de introducerea a doua extrageri saptamanale la Loto 6/49, acestea beneficiind doar de profitul realizat din activitatea de pronosticuri sportive a Loteriei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO