ZF 24

EY: Doar 11% dintre executivii băncilor globale se aşteaptă ca performanţa financiară să se îmbunătăţească semnificativ în următoarele 12 luni

EY: Doar 11% dintre executivii băncilor globale se...

Autor: Roxana Rosu

14.04.2017, 11:28 85

Doar 11% dintre executivii băncilor globale se aşteaptă ca performanţa financiară să se îmbunătăţească semnificativ în următoarele 12 luni, după ce anul trecut rentabilitatea medie a capitalurilor băncilor din Europa şi din America de Nord a scăzut, se arată în arată studiul EY Global banking Outlook, care are la bază un sondaj derulat în rândul directorilor executivi din aproape 300 de bănci din Europa, America, Africa şi Asia-Pacific.

„În sectorul bancar românesc, aşteptările privind performanţa financiară sunt ceva mai optimiste, în principal în baza reducerii costului riscului de credit pentru o bună parte dintre bănci, dar şi a stabilizării venitului net din dobânzi sau chiar a unei uşoare creşteri ale acestor venituri pentru o parte mai mică dintre bănci,” a menţionat Gelu Gherghescu, Financial Services Leader EY România. 

Băncile europene au avut o rentabilitate medie de sub 4% în 2016, cu mult sub cea a băncilor nord-americane, a căror rentabilitate medie a rămas peste 10%.

În pofida eforturilor de reducere a costurilor din ultimii ani, cheltuielile operaţionale şi administrative s-au redus în medie cu doar 6% între 2011 şi 2015, dar impactul asupra profitului a fost anulat de reducerea veniturilor din aceeaşi perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO