ZF 24

Fabrica Dacia de la Mioveni, pe locul cinci în topul celor mai mari uzine auto europene

Foto Mihai Dăscălescu

Foto Mihai Dăscălescu

Autor: Daniela Stoican

29.03.2014, 14:02 1844

Automobile Dacia, a doua cea mai mare companie din România, se află pe locul cinci în topul celor mai mari uzine din Europa, cu o producţie de 423.718 unităţi (autoturisme şi colecţii CKD) în 2013, potrivit unui clasament realizat de firma de cercetare de piaţă în domeniul auto Inovev. Fabrica Volkswagen din Wolfsburg (Germania) este cea mai mare uzină auto europeană, cu o producţie de peste 800.000 de unităţi, în creştere cu 1,9% faţă de 2012, potrivit sursei citate.

Celelalte trei centre de producţie care au depăşit anul trecut Dacia sunt Avtovaz din Togliatti (Rusia), fabrica Nissan din Sunderland (Marea Britanie) şi Audi - Ingolstadt (Germania). În total cele mai mari zece fabrici europene au produs anul trecut 4,6 milioane de unităţi, adică un sfert din producţia de automobile a Europei. Fabrica Dacia de la Mioveni se află în faţa unor uzine precum Ford din Köln sau Audi din Neckarsulm.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO