ZF 24

Familia lui “Elaine” din Seinfeld vinde grâu românesc. Grupul Louis Dreyfus face afaceri de 63 de miliarde de euro pe an

Familia lui “Elaine” din Seinfeld vinde grâu...

Autor: Gabriel Razi

02.07.2014, 12:34 2905

Grupul francez Louis Dreyfus, o afacere de familie cu o istorie de 163 de ani, a vândut ieri 60.000 de tone de grâu românesc la o licitaţie organizată în Egipt.

Este pentru prima dată în ultimii şapte ani când grupul îşi reafirmă interesul pentru piaţa locală. Ei au mai fost prezenţi în România începând cu 1997 dar s-au retras din piaţa locală a cerealelor acum mai bine de opt ani.

Grupul Louis Dreyfus, cu afaceri de 63 de miliarde de euro/an şi activităţi în agricultură, tranporturi internaţionale, comerţ cu produse petroliere sau telecomunicaţii, este una dintre cele mai mari afaceri de familie din lume.

Afacerea este deţinută şi condusă de descendenţii fondatorului Leopold Louis-Dreyfus. Unul dintre strănepoţii acestuia este Gerard Louis-Dreyfus(82 de ani), care ocupă fotoliul de preşedinte al diviziei energetice a grupului Louis Dreyfus. El este şi tatăl actriţei Julia Louis Dreyfus, cunoscute pentru rolul “Elaine” din serialul Seinfeld.

Compania a fost fondat în 1851, în Alsacia şi are la nivel mondial peste 35.000 de angajaţi. Grupul Louis Dreyfus este prezent în peste 90 de ţări, având peste 72 de birouri regionale, majoritatea amplasate la Geneva, Beijing, Buenos Aires şi New York, însă sediul central al companiei se află la Amsterdam, în incinta World Trade Center Amsterdam.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO