ZF 24

Fără opoziţie: SIF-urile au hotărât că SIF Muntenia nu dă dividende

Fără opoziţie: SIF-urile au hotărât că SIF Muntenia...

Autor: Andrei Chirileasa

15.04.2014, 15:27 1153

Acţionarii SIF Muntenia (SIF4) au hotărât nedistribuirea profitului de 131 mil. lei obţinut anul trecut de societate şi repartizarea acestuia la rezerve, potrivit hotărârilor AGA publicate pe bursă.

Acţionarii puteau să opteze şi pentru distribuirea de dividende în valoare de 111,37 mil. lei, reprezentând 85% din profitul de anul trecut. În acest caz, însă, societatea ar fi trebuit să vândă din active pentru a face rost de lichidităţi, în condiţiile în care SIF Muntenia a lansat şi o ofertă publică de preluare pentru un pachet de 45,7% din producătorul de medicamente Biofarm, cu o valoare maximă de 152 mil. lei.

Decizia privind nedistribuirea de dividende a fost luată cu 93,3% din voturi pentru şi 6,6% din voturi împotrivă, în condiţiile în care la AGA au participat acţionari care deţin 22,1% din capitalul SIF Muntenia. Dintre aceştia, cei mai importanţi sunt SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Moldova (SIF2), care deţin câte 5% din acţiunile SIF Muntenia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO