ZF 24

Farmacia Tei se îndreaptă spre afaceri de 16 milioane de euro

Roxana Maftei

Roxana Maftei

Autor: Ioana David

19.08.2014, 00:07 15186
Compania Farmacia Tei, care operează o singură farmacie şi care anul trecut a realizat o cifră de afaceri de aproape 14 mil. euro, are în plan să se extindă şi să ajungă la trei unităţi la finalul lui 2014.

Businessul pornit în urmă cu 16 ani şi deţinut de antreprenoarea Roxana Maftei a func­ţionat până la finalul anului 2013 printr-o singură unitate, cu o suprafaţă de 75 mp. Cu un rulaj de aproape 40.000 de euro zilnic, unitatea situată pe bulevardul Lacul Tei a fost farmacia cu cele mai mari vânzări din România.

În urmă cu opt luni compania a deschis o a doua farmacie, cu o suprafaţă de 500 mp, acesta fiind primul pas spre extindere pe care l-a făcut. „În viitor, în maximum un an, ne gândim să mai deschidem încă o farmacie, mai mare ca aceasta“, a spus Roxana Maftei.  Cu aceste deschideri, compania ar putea ajunge la o cifră de afaceri de 16 mil. euro (70 mil. lei).

Farmacia Tei se află între primii 25 de retaileri farmaceutici locali, o piaţă dominată de marile reţele, care au sute de unităţi fiecare, acestea permiţându-le să ajungă la afaceri de sute de milioane de euro. Aproximativ 40% din afacerile companiei Farmacia Tei au fost generate anul trecut de vânzările de produse pentru copii dintr-un magazin Bebe Tei situat în aceeaşi zonă.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- planurile de investiţii ale Roxanei Maftei

- ponderea produselor pentru copii în vânzările companiei ; produsele cu cele mai mari vânzări 

- afacerile bugetate pentru 2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO