ZF 24

Favi Stelian, Managing Director, Shikun & Binui şi Red Sea Group: Polonia are o legislaţie stabilă, am investit 100 mil euro în ultimii 3 ani; în România legile se schimbă des, am investit 70 mil euro în 10 ani

Favi Stelian, Managing Director, Shikun & Binui şi Red...

Autor: Roxana Rosu

17.05.2017, 13:01 649

Nu se construieşte destul pe zona de rezidenţial, iar la cauze putem pune şi problema cu autorizaţiile, care se dau greu, dar şi partea de finanţare, pentru că băncile fac analize după care greu obţii un credit, a spus Favi Stelian, Managing Director, Shikun & Binui şi Red Sea Group la conferinţa ZF Birouri&Rezidenţial.

Noi am mizat pe Barbu Văcărescu, când lumea încă nu se ducea acolo. Şi am vândut tot, acum aşteaptă toţi etapa 2. Iniţial am vândut cu 80.000 euro un apartament de 2 camere, acum se vinde cu 100.000 euro. ”

Forţa de muncă merge în Germania, Ungaria, noi îi găsim acolo când dezvoltăm. Pentru că acolo au salarii mai mari. Acum construim cu 500 euro/mp, deci creşte şi preţul de vânzare. 

Noi lucrăm şi în alte ţări, în Polonia, Ungaria. Noi, ca grup, avem un buget de 100 mil euro pe an pentru Europa să zicem şi mă duc la board şi povestesc de România şi cei de acolo mă întreabă ce e cu schimbările de taxe şi impozite, ba îi zic de 5%, ba de 19%. De ce să investească în România şi nu în Polonia, unde e stabil, clar , autorizaţiile se scot uşor? În ultimii 3 ani, compania a investit 100 mil euro în Polonia şi foarte puţin în România. E păcat. Strategia pe Europa se face cu mult timp înainte, după ce se analizează fiecare ţară. România apare mereu la capitolul risc, pe partea cu schimbările legislative.

Am investit 50-70 mil euro în România din 2007. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO