ZF 24

Februarie, cea mai slaba luna din ultimii 12 ani pentru zona euro

02.03.2009, 12:00 19

Producatorii din zona euro au traversat in februarie cea mai slaba luna din ultimii 12 ani, in conditiile in care nu a aparut nicun semn privind incheierea recesiunii economice, potrivit unui studiu al companiei de consultanta financiara Markit, scrie Forex Pros, citand Reuters.

Climatul de afaceri dificil cu care s-a confruntat industria celor 16 state membre a inregistrat o agravare in luna februarie, iar semnele de stabilizare de la inceputul anului, neconfirmate ulterior, au consolidat argumentele privind noi masuri ale bancii centrale si guvernelor de sprijinire a increderii in economie.

Indicele managerilor privind achizitiile (Purchasing Managers' Index - PMI) in luna februarie a coborat la minimul istoric de 33,5 puncte, de la 34,4 puncte in ianuarie. Economistii se asteptau la 33,6 puncte. O valoare sub 50 de puncte a indicelui PMI separa asteptarile privind cresterea de contractia economica.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO