ZF 24

Ferdinand Varga, Boston Consulting Group: Integrarea utilităţilor pe verticală şi descentralizarea sunt două dintre logicile principale pe piaţa energiei astăzi

Ferdinand Varga, Boston Consulting Group: Integrarea...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

21.02.2017, 11:31 331

Viitorul domeniului energetic stă în descentralizare (decentral energy business – engl.) şi în flexibilitate, este de părere Ferdinand Varga, senior partner & managing director şi the global topic leader for Energy Regulation and Power Markets în cadrul companiei globale Boston Consulting Group.

„Trecem prin schimbări importante. Industria energiei se schimbă din ce în ce mai mult referitor la clienţi. Este foarte important să ai surse flexibile pentru producţia de energie, deoarece nu toate sunt mereu disponibile. Ne aflăm într-un moment în care, pe piaţa energiei, există mai multe logici, iar una dintre cele mai importante este integrarea utilităţilor pe verticală, alături de cea de descentralizare. Trebuie să acordăm atenţie modelelor de business ale viitorului şi să facem alegeri clare. De asemenea, trebuie să ne axăm mai mult pe ideea de antreprenoriat şi pe client, care trebuie să fie în centrul preocupărilor noastre”, a spus Ferdinand Varga, invitat special la evenimentul ZF Power Summit, organizat de Ziarul Financiar.

Alte declaraţii făcute de Ferdinand Varga la ZF Power Summit:

Când nu înţeleg un subiect legat de energie, mereu mă întreb: „Unde sunt banii?” Industria energiei nu plăteşte mai puţin decât în urmă cu câţiva ani, ci plăteşte diferit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO