ZF 24

Fiecare angajat al Benetton Sibiu aduce profit de 52.000 €/an

Foto Shutterstock

Autor: Cristina Roşca

20.06.2013, 21:27 2466

Fiecare dintre cei 179 de angajaţi ai producătorului de textile Benrom din Sibiu, controlat de grupul italian Be­netton, a adus companiei un profit de circa 52.000 de euro anul trecut, respectiv aproximativ 4.300 de euro pe lună, de 15-20 de ori mai mare decât salariul practicat de cele mai multe ori în industrie.

Reprezentanţii companiei Benrom nu au furnizat către ZF datele referitoare la salariile angajaţilor, însă lucrătorii din producţia de textile în România sunt de regulă plătiţi cu salarii de sub 1.000 de lei (220 de euro), de multe ori cu salariul minim pe economie, mai ales cei din provincie. Benrom, care produce exclusiv pentru Benetton - proprietarul companiei, este una dintre cele mai discrete companii de pe piaţă, singurele informaţii disponibile fiind cele publicate anual la RECOM şi Ministerul de Finanţe.

„Nu există potenţial pentru ca salariile din industria producătoare de textile să crească. La nivel mondial există o competiţie foarte puternică, India, Bangladesh şi Egipt sunt doar câteva dintre statele bine poziţionate în această industrie datorită salariilor foarte mici. Presiunea pe salarii este astfel foarte mare“, spune analistul financiar Aurelian Dochia.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 21.06.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO