ZF 24

Fiscul din România, Germania şi SUA încearcă să rezolve misterul megafirmei de la Braşov cu profit de 3,7 mld. euro

29.08.2010, 17:06 20

Noi elemente în scandalul firmei braşovene cu profit de 3,68miliarde de euro: Registrul Comerţului a acceptat înregistrareasocietăţii fără a verifica evaluarea aportului în natură. Abia şaseluni mai târziu a fost făcută o cerere în acest sens, scrieGândul.

În contradicţie cu prevederile legale, la sfârşitul anului 2007,Oficiul Registrului Comerţului Braşov a admis înmatriculareasocietăţii American European Marketing & Entreprises, fără averifica modul de evaluare a aportului în natură de 50 milioane dedolari.

"Avem în derulare o anchetă împreună cu Fiscul german şi cu celamerican. Americanii deja ne-au răspuns că firma nu a desfăşuratactivitate pe teritoriul SUA", a spus, la solicitarea Gândul, şefulANAF, Sorin Blejnar, referindu-se la American European Marketing& Entreprises.
Chiar dacă nu are niciun angajat, această firmă înregistrată însatul Fântâna, comuna Hoghiz, judeţul Braşov, încadrată încategoria marilor contribuabili din punctul de vedere al Fiscului,a raportat un profit de 3,68 miliarde de euro pentru 2009, de peste11 ori mai mare decât al Petrom. Citiţi mai mult pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO