ZF 24

Flamingo cere insolventa Flanco. ING a inceput sa ia marfa din magazine

Flamingo cere insolventa. ING incepe sa ia marfa din magazine
09.12.2009, 14:26 210

Retailerul de electronice si electrocasnice a depus ieri latribunalul Bucuresti cererea de intrare in insolventa a Flanco dupace in cursul saptamanii trecute au esuat negocierile pentrurestructurarea datoriilor in valoare de 17,5 milioane de euro lacel mai mare finantator ING Bank.

Potrivit reprezentantilor Flamingo, ING a notificat retailerulca astazi va incepe executia datoriilor prin sechestru asuprastocurilor din magazinele retelei.

"Luni am primit notificarea de executare, iar astazi ING ainceput procesul. Ieri am cerut intrarea in insolventa iar mainevom fi tehnic in insolventa. Asta inseamna reorganizare siprotectie impotriva creditorilor", a declarat Adrian Olteanu,directorul general al companiei.

El a adaugat ca sub protectia legii insolventei compania vaputea sa parcurga in continuare planul de reoganizare farapresiunea creditorilor iar suma de 7 milioane de euro, care seestimeaza ca o va strange prin emisiunea de obligatiuni demarata la3 decembrie, va fi suficienta pentru continuarea activitatiicompaniei. "Suma era suficienta si fara intrarea in insolventa sireorganizare daca reuseam sa ajungem la un acord cu banca", a spusOlteanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO