ZF 24

FlorideLux a deschis a cincea franciză offline la Piteşti

FlorideLux a deschis a cincea franciză offline la Piteşti

Autor: Ana Maria Petcana

31.07.2014, 11:52 438

"Industria de floristică din Piteşti se bazează în special pe comerţul stradal, preţurile fluctuând în funcţie de sezon şi de cerere. FlorideLux Piteşti aduce în primul rând un comerţ civilizat, alături de livrare gratuită în oraş", a declarat, într-un comunicat, Marius Dosinescu, CEO şi fondator FlorideLux.

Un studiu intern realizat de FlorideLux arată că în judeţul Argeş florariile locale înregistrate oficial au cumulat împreună o cifră de afaceri de 2,1 milioane euro în 2013. Potrivit reprezentanţilor FlorideLux, 25% din această sumă reprezintă venituri din evenimente, 30% din vanzările efectuate în sezoanele înalte de tip 1-8 martie, 14 februarie sau Crăciun, iar restul sunt venituri din diverse evenimente.

FlorideLux Piteşti este a cincea florărie deschisă în mai puţin de 1 an, după Braşov, Iaşi, Cluj şi Arad.

Florăriile FlorideLux, cu o experienţă de peste 10 ani pe piaţa din România, oferă produse şi servicii de calitate precum buchete şi aranjamente florale, coşuri cadou, aranjamente flori funerare, cadouri business, concepte florale de anvergură, design profesional pentru Crăciun şi alte evenimente importante, cu livrare oriunde în România.

Din iulie 2013, grupul FlorideLux s-a extins la nivel global, prin afilierea la 1800Flowers.com şi alăturarea la cea mai mare reţea de florării din lume, Bloomnet, lucru care permite şi livrarea rapidă de buchete oriunde în lume.

În iunie 2014, FlorideLux a atras în acţionariat companiile Mediafax Group, una dintre cele mai importante companii media din România, şi BAC Investment Banking, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de consultanţă în fuziuni şi achiziţii. Acestea controlează împreună 35% din grupul FlorideLux.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO