ZF 24

Florin Ilie, ING: Cred ca vor fi companii listate care nu vor supravietui crizei

15.01.2009, 12:09 29

Analistii sunt de parere ca daca situatia actuala de pe piete se va prelungi, unele companii de pe Bursa ar putea intra in insolventa, si pe fondul conditiilor de creditare foarte restrictive.

"Sunt sigur ca vor fi companii de pe Bursa care vor avea probleme in a-si plati datoriile la banca daca situatia de pe piata creditului ramane la fel de incordata si personal nu cred ca se va dezgheta prea curand", spune Florin Ilie, seful departamentului de analiza din cadrul ING Bank.

Deprecierea puternica a leului din ultima perioada a impovarat si mai mult cu datorii companiile imprumutate in valuta, care si-au vazut totodata ratele la banca crescand considerabil.

"Mi-e greu sa cred ca nu sunt companii si pe Bursa supraindatorate cu un management slab. La cele doua elemente probabil ca se intampla sa se mai adauge si o piata foarte proasta si aceasta este reteta perfecta pentru intrarea in incapacitate de plata. Aici companiile mari au un avantaj, pentru ca daca esti mic, esti la mana pietei", mai spune Florin Ilie.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO