ZF 24

FMI catre Guvern: V-ati bazat prea mult pe fondurile UE, ati bugetat prea multe cheltuieli si nu ati atras mai nimic

31.07.2009, 12:18 24

FMI a atentionat autoritatile romane ca s-au bazat prea mult pe banii atrasi din surse comunitare si au bugetat prea multe cheltuieli care sa fie acoperite din alocatiile acordate de Uniunea Europeana, in conditiile in care volumul tragerilor din fondurile UE a fost unul modest.

“Expertii FMI au spus partii romane ca au bugetat prea multe cheltuieli acoperite din fonduri europene, in conditiile in care nivelul de fonduri atrase a fost unul scazut. Ei au reprosat ca autoritatile s-au bazat prea mult pe banii atrasi de la UE”, au declarat agentiei Mediafax surse participante la discutii.

Potrivit acestora, reprezentantii Guvernului au aratat ca se asteapta la o crestere a platilor in partea a doua a anului, cu peste un miliard de euro, in conditiile in care sase din sapte programe operationale sectoriale au fost acreditate.

In urma cu doua saptamani, premierul Emil Boc a avertizat ca Romania risca sa piarda fonduri de preaderare PHARE, ISPA si SAPARD din cauza unor intarzieri inregistrate in anumite proiecte si a aratat ca este necesar ca procedurile pentru absorbtia banilor sa fie urgentate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO