ZF 24

FMI estimeaza costurile crizei la 4.000 de miliarde de dolari

21.04.2009, 18:22 19

Revizuirea in scadere a activelor toxice (credite neperformante si datorii) detinute de banci şi institutii financiare din Statele Unite, Europa si Japonia ar putea ajunge la 4.100 miliarde de dolari, potrivit estimarilor Fondului Monetar International (FMI) citate de Reuters.

Conform raportului Stabilitatea Financiara Mondiala, bancile au avut nevoie de suplimentarea capitalului pentru a putea face fata scaderii valorii contabile a activelor si pentru a reface increderea in sectorul financiar.

La nivel mondial, bancile au obtinut pana in prezent capital suplimentar de circa 900 miliarde dolari, jumatate din acesta venind sub forma de imprumuturi guvernamentale de urgenta.

Pentru bancile americane FMI anticipeaza ca revizuirea in scadere a activelor va aduce pierderi de 2.700 miliarde dolari.

La nivel mondial, cea mai mare parte a revizuirilor vor avea loc la banci. Astfel, modificarea in sens negativ a valorii imprumuturilor si titlurilor detinute de banci ar putea fi de 2.800 de miliarde de dolari, iar circa o treime din revizuiri au fost deja efectuate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO