ZF 24

FMI si Finantele au inceput discutiile

FMI si Finantele au inceput discutiile
29.07.2009, 14:24 10

Reprezentantii misiunii de evaluare a FMI au inceput discutiile la nivel tehnic cu expertii din Ministerul Finantelor, potrivit unor surse apropiate negocierilor. "Sunt discutii la nivel de tehnicieni, de ambele parti. Nu au avut inca loc inca intalniri la nivel decizional", au explicat sursele citate.

Delegatia FMI, condusa de Jeffrey Franks, a sosit ieri la Bucuresti pentru prima evaluare a acordului stand-by, care se va incheia pe 10 august.

De rezultatele evaluarii si renegocierii depinde continuarea acordului si primirea urmatoarelor transe de bani. FMI a virat deocamdata 5 mld. euro dintr-un total de 12,95 mld. euro pentru rezerva BNR, iar UE a eliberat luna aceasta circa 1,5 mld. euro din suma de 5 mld. euro.

La negocierea acordului, in luna martie, autoritatile romane si misiunea FMI au convenit criterii de performanta pentru deficitul bugetar, rezervele valutare si inflatie, pornind de la un scenariu macroeconomic bazat pe o scadere a PIB cu 4,1% in acest an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO