ZF 24

Fondul care gestionează garanţiile Prima casă trece printr-o perioadă dificilă. „Ne confruntăm cu o creştere semnificativă a solicitărilor de Prima casă”

Fondul care gestionează garanţiile Prima casă trece...

Autor: Liviu Popescu

09.06.2016, 12:01 11966

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, instituţia care gestionează finanţările Prima casă, susţine că se confruntă cu o creştere semnificativă a solicitărilor pentru programul guvernamental.

„În această perioadă FNGCIMM se confruntă cu o creştere semnificativă a solicitărilor de Prima Casă. Solicitările sunt procesate în ordinea intrării lor în aplicaţia programului Prima Casă, iar durată de timp alocată verificării fiecărui dosar nu poate fi întotdeauna estimată, pentru că variază în funcţie de corectitudinea documentelor, gradul de completare şi dificultate a dosarului”, au scris reprezentanţii Fondului pe pagina oficială.

De la iniţierea Programului Prima casă, în 2009, până la data de 1 mai 2016, au fost acordate peste 178.000 de garanţii, reprezentând un volum total de garantare de circa 15 miliarde de lei, aferent unor finanţări în valoare de 29,8 miliarde de lei. Rata de neplată în cadrul Programului este de 0,34% din total credite acordate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO