ZF 24

Fondul Proprietatea ar putea ramane fara actiunile Postei Romane

17.05.2009, 16:42 32

Ministrul Comunicatiilor, Gabriel Sandu, intentioneaza sa prezinte Executivului un proiect de hotarare prin care participatia de 25% detinuta de Fondul Proprietatea la Compania Nationala Posta Romana (CNPR) sa fie transferata statului, care va deveni unic actionar, informeaza Mediafax.

"Posta Romana trebuie restructurata si modernizata conform planului intocmit de compania de consultanta Roland Berger. Prin situatia financiara nu tocmai buna a operatorului postal, CNPR trebuie sa iasa din Fondul Proprietatea pentru ca afecteaza situatia acestuia. Posta Romana trebuie sa ajunga la o valoare de piata corespunzatoare si, ulterior, dupa incheierea procesului de restructurare si modernizare, vom putea vorbi de privatizarea operatorului postal", a declarat, duminica, ministrul Comunicatiilor, Gabriel Sandu.

Posta Romana are un capital social de 58,37 milioane de lei, controlat in proporţie de 75% de statul roman, prin Ministerul Comunicaţiilor si Societatii Informationale, si Fondul Proprietatea - 25%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO