ZF 24

Fondul Proprietatea vrea să lanseze una dintre cele mai mari oferte de răscumpărare a acţiunilor proprii şi a angajat Wood pentru derularea acestei tranzacţii de 500 mil. lei

Fondul Proprietatea vrea să lanseze una dintre cele mai...

Autor: Roxana Rosu

27.01.2017, 10:21 1313

Franklin Templeton Investment Management, administratorului Fondului Proprietatea, vrea să lanseze o ofertă publică de răscumpărare a până la 640 milioane acţiuni proprii şi a a depus în acest sens o cerere de avizare la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

În condiţiile în care preţul unei acţiuni a Fondului la BVB este de circa 0,8 lei, valoarea totală a ofertei ar depăşi 500 milioane lei (100 mil. euro).

Acesta este al şaptea program de răscumpărare aprobat prin Hotararea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor Fondului din octombrie 2015.

Pentru derularea operaţiunii, Franklin Templeton a numit Wood&Company Financial Services în calitate de intermediar pentru achizitia de actiuni şi intentioneaza sa numeasca Goldman Sachs International si WOOD & Company Financial Services in calitate de Dealeri Manageri si The Bank of New York Mellon in calitate de Tender Agent in legatura cu achizitia de certificate de depozit globale („GDR” in limba engleza).

Detaliile complete ale ofertei, inclusiv pretul, vor fi anuntate daca si cand oferta va fi in fapt implementata si aprobarea de la ASF obtinuta, aprobare care se estimeaza sa fie primita in termen de 10 zile lucratoare, potrivit reglementarilor in vigoare, spune reprezentanţii Fondului într-un comunicat publicat la BVB.

”Avand in vedere aceasta evolutie, Fondul doreste sa raporteze, de asemenea, ca executia zilnica a programului de rascumparare in ceea ce priveste actiunile listate pe Bursa de Valori Bucuresti si GDR-urile listate pe London Stock Exchange a fost suspendata incepand cu data de 23 ianuarie 2017; orice eventuala reluare, daca oferta va fi lansata, se va petrece dupa inchiderea ofertei de cumparare, si va fi anuntata in timp util”.

Fondul Proprietatea are o capitalizare de 9,31 miliarde lei, la debutul şedinţei de vineri la BVB preţul unei acţiuni fiind de 0,8 lei, în creştere cu 0,58%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO