ZF 24

Fondului Special de Stabilizare a Pietelor Financiare din Germania preia divizia de administrare DePfa Romania

10.05.2009, 14:29 18

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat intentia Fondului Special de Stabilizare a Pietelor Financiare din Germania (SoFFin) de a dobandi, in mod indirect, o pozitie semnificativa in cadrul societatii de administrare a investitiilor DePfa Asset Management Romania, reprezentand 100% din capitalul social sau din totalul drepturilor de vot, potrivit buletinului lunar emis de Comisie.

Achizitia are loc ca urmare preluarii integrale de catre Fondul Special a grupului Hypo Real Estate Holding AG, actionar indirect al societatii locale de administrare.
DePfa Romania este unul dintre cei mai vechi administratorii de fonduri, activand pe piata locala din anul 2003 prin fondul inchis de investitii DePfa Money Market. In prezent fondul detine un singur investitor si active de 125.000 lei investite in depozite si certificate de depozite.

Hypo Real Estate Holding a devenit actionarul majoritar indirect al societatii de administrare DePfa Asset Management Romania in vara anului 2007 cand a preluat banca germana DePfa in urma unei tranzactii de 5,7 mld. euro.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO