ZF 24

Ford România şi-a dublat afacerile anul trecut, la un miliard de euro, şi a trecut pe profit

Ford România şi-a dublat afacerile anul trecut, la un...

Autor: Ioan Dornescu

06.06.2014, 15:51 1093

Rezultatele includ vânzările producţiei fabricii din Craiova, preluată de grupul american Ford în 2007, şi livrările reţelei de dealeri.

Numărul mediu de salariaţi ai companiei a scăzut de la 3.745, în 2012, la 3.448, la finele anului trecut, potrivit datelor transmise de companie la Ministerul Finanţelor.

Ford a lansat la jumătatea anului 2012 construcţia modelului B-Max, produs exclusiv la fabrica din Craiova şi comercializat doar pe piaţa europeană.

Constructorul auto a asamblat 18.221 de maşini B-Max în primul trimestru al acestui an, acoperind 19% din producţia auto locală în acest interval, iar aproape toate maşinile au mers la export.

Ford produce în prezent la Craiova şi motoare pe benzină EcoBoost de 1,0 litri şi 1,5 litri, acesta din urmă echipând modele produse în America de Nord şi Asia.

Anul trecut, producţia de automobile a fabricii din Craiova a fost oprită pentru 35 de zile, în timp ce la motoare producţia a fost sistată timp de şapte zile. Ford a anunţat opriri temporare de producţie şi în prima parte a acestui an.

Ford este unul din cei doi constructori auto din România, alături de Dacia, companie deţinută de grupul Renault.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO