ZF 24

Forumul economic de la Davos - Ce masuri propune George Soros pentru rezolvarea problemelor sistemului financiar

Forumul economic de la Davos: Ce masuri propune George Soros pentru rezolvarea problemelor sistemului financiar
27.01.2010, 17:35 28

Celebrul investitor de origine maghiara George Soros crede caeste nevoie de o reglemementare radicala a sectorului financiar,care sa duca la spargerea bancilor "prea mari pentru a fi lasate sase prabuseasca", scrie BBC News.

El s-a declarat un sustinator al planului presedintelui americanBarack Obama de a limita dimensiunile bancilor, chiar daca ilconsidera "prematur": "Planul vine prea repede, problemele bancilornu s-au terminat inca".

Vorbind la o intalnire privata, miliardarul le-a spus jurnalistilorca bancherii de pe Wall Street care se opun planurilor lui Obamasunt "afoni", facand referire la faptul ca acestia nu pot facediferenta intre reglementarea absolut necesara si ceaexcesiva.

Soros, care a devenit celebru datorita pariurilor sale impotrivalirei sterline de la inceputul anilor '90, este de parere ca sidupa separarea operatiunilor traditionale de cele de investitii,majoritatea bancilor de investitii vor ramane prea mari pentru a filasate sa se prabuseasca.

Solutia pe care Soros o vede pentru rezolvarea acestei problemeeste adoptarea de catre marile puteri economice a unui set demasuri care sa stabileasca strict nivelul de leverage sau cat demult se pot indatora bancile pentru a face investitii. Fara oreglementare mondiala unitara, capitalul se va muta pur si simpluin tara cu cel mai redus grad de reglementare, mai crede Soros.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO