ZF 24

Fostul sef al RBS si-ar putea lua adio de la pensia anuala de 700.000 de lire sterline

29.03.2009, 16:32 19

Banca britanica Royal Bank of Scotland, a carei participatie majoritara este detinuta de guvernul Marii Britanii, ar putea decide impotriva pensiei de 700.000 de lire sterline pe an, pe care si-a rezervat-o fostul sef al bancii, Fred Goodwin, informeaza Times.

UKFI, institutia formata de guvernul britanic pentru a se ocupa de participatiile detinute in cadrul bancilor nationalizate, pregateste un vot impotriva alocarii de fonduri pentru pensia fostului sef al bancii.

"Anticipam ca multi actionari isi vor arata dezaprobarea fata de intelegerile privind pensionarea facute de fostul sef al bancii, fie votand impotriva acestora fie abtinandu-se de la vot", a declarat un purtator de cuvant al RBS.

"Votul asupra remuneratiilor este un moment in care actionarii au oportunitatea de a alege in privinta pensiei lui Fred. Multi investitori vor gasi ca este dificil sa votezi infavoarea unei asemenea intelegeri", a declarat unul din cei mai importanti investitori ai bancii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO