ZF 24

Fostul şef al spitalului judeţean Târgovişte, care şi-a făcut o reţea de centre medicale private, a vândut 80% din business către MedLife

Fostul şef al spitalului judeţean Târgovişte, care...

Autor: Mirabela Tiron

20.01.2017, 14:24 2754

MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România a cumpărat pachetul majoritar de 80% din Almina Trading o companie de servicii medicale prezentă pe piaţa din Dâmboviţa şi Ilfov dezvoltată de Lavina Ionescu, fostul manager al spitalului judeţean din Târgovişte şi candidat pe listele PNL la Camera Deputaţilor la alegerile din decembrie 2016.

Almina Trading are o activitate de 20 de ani pe piaţa locală şi este cel mai mare operator medical din judeţul Dâmboviţa. Compania are în componenţă opt centre medicale – cinci în Târgovişte, două în Pucioasa şi unul în Buftea – şi două laboratoare (Târgovişte şi Buftea), oferind pacienţilor săi servicii integrate de ambulator, imagistică şi analize de laborator.  Cele opt unităţi sunt dotate cu echipament medical performant şi au la dispoziţie o echipă medicală cu peste 125 de specialişti. Centrele medicale sunt operate sub brandul Polimed.

Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică de oficialii companiei.

În 2015, compania Almina Trading a avut afaceri de 4,9 mil. lei şi profit net de 383.000 lei, arată datele de la mfinante.ro. Compania este controlată de Lavinia Roxana Ionescu (50%) şi de Sorin Gabriel Ionescu (50%), arată datele de la Registrul Comerţului. Lavina Ionescu a fost manager al Spitalului Judeţean din Târgovişte până în 2012, iar în toamna trecută s-a aflat pe listele PNL pentru Camera Deputaţilor.

"Această achiziţie marchează intrarea MedLife într-o nouă zonă geografică a României, contribuind implicit la consolidarea poziţiei la nivel naţional. Totodată, acest nou proiect aduce în portofoliul nostru cea de a 14-a achiziţie de companii. În perspectivă avem în plan să continuăm politica de creştere prin achiziţii”, a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO al MedLife.

Lavinia Ionescu, fondatoarea Almina a precizat că acest parteneriat reprezintă o oportunitate de dezvoltare a afacerii, „un pas important în evoluţia companiei prin integrarea proceselor şi capturarea economiei de scară şi ne bucurăm să devenim parte a celui mai mare operator de pe piaţa serviciilor medicale private din România.

MedLife, cu afaceri de 450 de milioane de lei în 2015, este liderul pieţei de servicii medicale private. În top zece companii intră Medicover, Sanador, Gral sau Polisano. 

MedLife a vândut la finalul anului trecut pe Bursă un pachet de până la 44% din acţiunile companiei, reprezentând participaţiile deţinute de acţionarii minoritari ai companiei, fondurile de investiţii V4C şi IFC.

Piaţa serviciilor medicale a crescut de la 2,8 miliarde de lei în 2008 la 6,5 miliarde de lei (1,4 miliarde de euro) în 2015, o evo­luţie pe care puţine sectoare din România au avut-o într-o perioadă marcată de criză economică. Cele mai mari 20 de companii de pe această piaţă au avut afaceri de 2,1 miliarde de lei anul trecut, adică o treime din piaţă, potrivit calculelor ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO