Francezii de la Carrefour deschid hipermarketuri la Obor şi în Timişoara

25 iun 2014 Autor: Cristi Moga

Grupul francez Carrefour, care în ultimii cinci ani s-a concentrat mai mult pe dezvoltarea magazinelor de mici dimensiuni, a început să accelereze din nou expansiunea pe formatul de hipermarketuri, urmând să deschidă câte două magazine pe format mare atât în cea de-a doua jumă­ta­te a acestui an, cât şi în 2015.

Aceste magazine noi vor fi deschise în proiectele comerciale dezvoltate de sud-africanii de la NEPI în Târgu-Jiu, Timişoara şi cartierele Pantelimon şi Ra­hova din Bucureşti, iar în 2016 Carrefour va ajunge cu un hipermarket şi lângă piaţa Obor din Capitală, unde a închiriat un spaţiu în centrul comercial ce va fi ridicat pe fosta platformă Prodplast.

„În ultimii ani am stat doar aparent în expectativă, deoarece s-a lucrat chiar şi trei ani la aceste proiecte care încep să se concretizeze. Potenţial pentru hipermarketuri mai există, în special în Bucureşti, şi vom continua să ne extindem în zonele în care nu suntem prezenţi“, a declarat pentru ZF Anca Damour, managing director al Carrefour Property.

Carrefour are în prezent o reţea de 25 de hipermarketuri după ce în ultimii cinci ani a deschis doar şase unităţi noi şi a tras obloanele peste două magazine neperformante.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.06.2014

 
Cuvinte cheie:
Carrefour
, hipermarketuri
, Obor
, Timisoara
, format
, expansiune
, hipermarket
, centru comercial
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide