ZF 24

Francezii de la Sanofi vor să dubleze exporturile şi au în plan lansarea a cel puţin 15 produse noi

Christophe Gourlet, directorul general al Sanofi România

„2014 este un an foarte important. Sunt alegeri pentru Parlamentul European, sunt alegeri şi în România. Dar şi pentru piaţa de medicamente este un an important deoarece Guvernul a lansat mai multe iniţiative în ultimele luni şi multe dintre acestea urmează să fie implementate în acest an. Vor exista schimbări importante în modul în care sistemul funcţionează. Spre exemplu, reducerea termenelor de plată, care se apropie de finalizare (…).“

Christophe Gourlet, directorul general al Sanofi România „2014 este un an foarte important. Sunt alegeri pentru Parlamentul European, sunt alegeri şi în România. Dar şi pentru piaţa de medicamente este un an important deoarece Guvernul a lansat mai multe iniţiative în ultimele luni şi multe dintre acestea urmează să fie implementate în acest an. Vor exista schimbări importante în modul în care sistemul funcţionează. Spre exemplu, reducerea termenelor de plată, care se apropie de finalizare (…).“

Autor: Ioana David

23.01.2014, 00:08 106

Sanofi, cel mai mare jucător de pe piaţa farmaceutică locală, care deţine fabrica Zentiva din Capitală, estimează că exporturile ar putea ajunge la 30% din volumul producţiei anul acesta, dublu comparativ cu nivelul din 2013.

„Vom creşte volumul la fabrică prin interme­diul unor noi echi­pamente. Planul nos­tru este ca la finalul acestui an să ajungem la 30%. Sun­tem deja în linie cu estimarea pe care am făcut-o, iar ambiţia este să ajungem la 50% (în anii următori – n.red.)“, a spus Christophe Gourlet, directorul general al Sanofi România.

Sanofi a anunţat încă din 2011 planurile de a intensifica exporturile fabricii locale, pe care compania o deţine din 2009 când a achiziţionat grupul ceh Zentiva. Unitatea de producţie pe care francezii de la Sanofi o au în Bucureşti a fost fondată în 1962, iar de-a lungul timpului a schimbat mai mulţi proprietari, printre care şi fonduri de investiţii. În reţeaua cehilor de la Zentiva fabrica a intrat în 2005, iar în 2012, potrivit unei analize a ZF, se afla pe locul cinci în topul celor mai mari jucători locali cu o cifră de afaceri de 54 de milioane de euro şi un profit de 7 milioane de euro. Fabrica este cotată şi pe bursa de la Bucureşti unde are o capitalizare de aproximativ 100 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO