ZF 24

Francezii se ingramadesc la Duster: 4.000 de comenzi intr-un weekend

Francezii se ingramadesc la Duster: 4.000 de comenzi intr-un weekend
15.04.2010, 16:19 17

Duster, cel mai nou model din gama producatorului romanAutomobile Dacia a inregistrat potrivit reprezentantilor companiei4.000 de comenzi in primul week-end de la inceperea preluariicomenzilor prin intermediul retelei de dealeri ai marcii inFranta.

Potrivit unui reportaj al ZF realizat la finalul lunii martie peCoasta de Azur, dealerii francezi ai Dacia vindeau deja modelul pebaza pliantelor, fara a avea un automobil de test pentruclienti.

Potrivit reprezentantilor Dacia Renault in Romania s-au cumulatdeja 700 de comenzi, astazi fiind prima zi a operatiunii PortiDeschise din cadrul retelei de dealeri Dacia care reprezinta sievenimentul de lansare al Duster.

Circa 20% din cei care au comandat Duster in Romania au optatpentru varianta de echipare cu tapiserie din piele iar 92% au alesechiparea Laureate.
Pretul unui Duster pe piata locala porneste de la 10.500 de euro cuTva inclus si in functie de echipare si motorizare poate depasi17.000 de euro.

Modelul va fi lansat in cursul week-endului viitor in Germania,cea mai mare piata de export pentru Dacia in cursul anuluitrecut.

Renault vrea sa ajunga la o capacitate de productie de320.000 de unitati pe an pentru Duster

Constructorul auto francez Renault intentioneaza ca pe termenmediu sa ajunga la o capacitate de productie de aproape 320.000 deunitati pe an pentru modelul Duster, masina urmand a fi fabricata,in afara Romaniei, in Rusia, Brazilia, Columbia si India, potrivitLes Echos.

In Romania, la uzina Dacia din Pitesti, capacitatea de productiepentru Duster se va situa la 150.000 de masini pe an, se arataintr-un articol al Les Echos intitulat "cu Duster, Renault atransformat in low-cost segmentul 4X4".

In Rusia, capacitatea va fi de 60.000 de unitati, la fel ca inBrazilia. Pentru Columbia si India, Renault prevede un volum defabricare de 20.000 si respectiv 30.000 de autovehicule Duster pean. In India, modelul va fi construit la o noua uzina a alienteiRenault-Nissan.

"Grupul a demarat fabricarea modelului la uzina din Romania,insa vrea sa faca rapid din Duster un program international",subliniaza Les Echos.

Publicatia noteaza ca Renault a luat decizia de transfera oparte din facilitatile de fabricatie ale Logan si Sandero dinRomania in Maroc, desi forta de munca este mai scumpa acolo, pentrua face loc productiei Duster.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO