ZF 24

Franks: Romania trebuie sa dea asigurari ca e serioasa

05.05.2010, 16:09 21

"Romania trebuie sa dea asigurari ca este serioasa si ca va aveapolitici economice bune", a declarat Jeffrey Franks, seful misiuniiFMI, la incheierea unei noi runde de discutii avute la MinisterulFinantelor cu ministrul Sebastian Vladescu, la care a participat siseful ANAF.

El a reafirmat ca Romania trebuie sa fie vigilenta in contextulproblemelor cu care se confrunta Grecia si a spus ca Fondul vrea sase asigure ca politicile discutate cu Guvernul vor fi "implementatein mod riguros". Este pentru prima data cand oficialul Fonduluiaccentueaza acest aspect al implementarii masurilor angajate deGuvern, dupa ce multe reforme au fost amanate luni de-arandul.

La Palatul Victoria ar putea avea loc in aceasta seara o a douasedinta a Executivului pe ziua de azi, dedicata exclusiv masurilornegociate cu FMI. De asemenea, Franks ar putea merge la Guvernpentru o discutie cu premierul Emil Boc, care a fost la pranz laCotroceni pentru o intalnire cu presedintele Traian Basescu peaceeasi tema a negocierilor cu Fondul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO