ZF 24

Fuziune gigant în Marea Britanie: Lanţurile de magazine Sainsbury şi Asda fuzionează pentru a rade concurenţa

Fuziune gigant în Marea Britanie: Lanţurile de magazine...
05.05.2018, 08:00 5367

Lanţul de magazine J Sainsbury din Marea Britanie vrea să cumpere rivalul Asda, deţinut de gigantul american Walmart, într-o tranzacţie de 7,3 miliarde de lire (8,3 mld. euro) care va transforma industria supermarketurilor din Regatul Unit, scrie Bloomberg. 

Sainsbury va plăti 2,98 miliarde de lire cash şi 4,3 miliarde de lire în acţiuni, potrivit unui anunţ de luni al retailerului. În urma fuziunii, Walmart ar urma să primească o participaţie de 42% din noua entitate. 

Dealul va crea un supermarket gigant care va putea depăşi Tesco în cota de piaţă, cu vânzări de 51 de miliarde de lire, 2.800 de magazine şi 330.000 de angajaţi. Business-ul combinat va obţine un avantaj în negocierile cu furnizorii şi ar putea concura cu giganţi precum Amazon, într-un moment cheie în care supermarketurile tradiţionale sunt atacate din toate părţile de discounteri precum Lidl sau Aldi. 

Kevin O'Byrne, CFO al Sainsbury, spune că este optimist în privinţa potenţialelor problemelor de reglementare. Sainsbury spune că se aşteaptă să facă reduceri frecvente la mai multe bunuri, cu scăderi de până la 10%. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO