Gâlceavă pe 1,6 miliarde de lei la SIF Oltenia. Fiecare îşi doreşte câte ceva

1 apr 2014 Autor: Andrei Chirileasa

Grupul BCR-Pogonaru îşi retrage oamenii din conducerea SIF Oltenia pentru că preşedintele Tudor Ciurezu nu vrea să schimbe auditorul. Gheorghe Iaciu şi fondul de pensii al ING cer dividende mai mari.

Refuzul conducerii SIF Oltenia (SIF5) de a pune pe ordinea de zi a adunării generale a acţionarilor (AGA) din luna aprilie propunerea de demitere a auditorului financiar al societăţii şi de numire a unui nou auditor a determinat demisia din consiliul de administraţie al SIF5 a celor trei membri care reprezintă grupul de acţionari BCR-Florin Pogonaru, reiese din raportările publicate ieri pe bursă de SIF Oltenia.

Cei trei administratori care au demisionat sunt Ana Bobîrcă, reprezentanta fondului de investiţii Business Capital for Romania Opportunity Fund Cooperatief, controlat de BCR şi familia Pogonaru, Petre Ghibu, preşedintele firmei Nord SA, controlată tot de familia Pogonaru, şi Daniela Toader, CFO al firmei de private equity Axxess Capital, care fusese propusă în consiliul de administraţie al SIF5 tot de Florin Pogonaru.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.04.2014

 
Cuvinte cheie:
sif oltenia
, miliarde
, actionari
, bcr
, conducere
, administratie
, florin pogonaru
, financiar
, demitere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide