ZF 24

Gâlceavă pe 1,6 miliarde de lei la SIF Oltenia. Fiecare îşi doreşte câte ceva

Gâlceavă pe 1,6 miliarde de lei la SIF Oltenia. Fiecare...

Autor: Andrei Chirileasa

01.04.2014, 00:07 760

Grupul BCR-Pogonaru îşi retrage oamenii din conducerea SIF Oltenia pentru că preşedintele Tudor Ciurezu nu vrea să schimbe auditorul. Gheorghe Iaciu şi fondul de pensii al ING cer dividende mai mari.

Refuzul conducerii SIF Oltenia (SIF5) de a pune pe ordinea de zi a adunării generale a acţionarilor (AGA) din luna aprilie propunerea de demitere a auditorului financiar al societăţii şi de numire a unui nou auditor a determinat demisia din consiliul de administraţie al SIF5 a celor trei membri care reprezintă grupul de acţionari BCR-Florin Pogonaru, reiese din raportările publicate ieri pe bursă de SIF Oltenia.

Cei trei administratori care au demisionat sunt Ana Bobîrcă, reprezentanta fondului de investiţii Business Capital for Romania Opportunity Fund Cooperatief, controlat de BCR şi familia Pogonaru, Petre Ghibu, preşedintele firmei Nord SA, controlată tot de familia Pogonaru, şi Daniela Toader, CFO al firmei de private equity Axxess Capital, care fusese propusă în consiliul de administraţie al SIF5 tot de Florin Pogonaru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO