ZF 24

Garanti Leasing a împrumutat 5,5 mil.euro de la IFC pentru finanţarea IMM-urilor deţinute sau conduse de femei

Garanti Leasing a împrumutat 5,5 mil.euro de la IFC...

Autor: Roxana Rosu

24.05.2017, 12:38 326

Garanti Leasing, parte a Garanti România, a luat un împrumut de 5,5 milioane de euro de la International Finance Corporation, membră a Grupului Băncii Mondiale, pentru finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) deţinute sau conduse de femei.

În baza acestui acord, Garanti Leasing va deveni prima societate de leasing din România care finanţează direct IMM-urile deţinute sau conduse de femei.

Acesta este cel de-al treilea acord semnat de IFC cu Garanti Group România, cu scopul de a încuraja antreprenoriatul şi leadershipul feminin şi de a facilita accesul femeilor la finanţare. Anterior, Garanti Bank a încheiat acorduri cu IFC în 2011 (pentru 22,5 milioane de euro) şi în 2014 (pentru 35 de milioane de euro) cu scopul de a sprijini companiile deţinute sau conduse de femei.

Garanti Leasing a mai primit anterior un împrumut de la IFC, de 7 milioane de euro, pentru finanţarea companiilor mici şi mijlocii. În primul trimestru al anului 2017, Garanti Leasing a acordat noi finanţări în valoare de 21,87 milioane de euro.

„ IFC susţine în mod activ femeile antreprenor din România prin colaborarea cu Grupul Garanti”, a spus Manuel Reyes-Retana, şeful Grupului Instituţiilor Financiare din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. „După împrumuturile acordate Garanti Bank, ne extindem cooperarea şi cu Garanti Leasing, pentru a ajunge la şi mai multe femei antreprenor şi a le facilita accesul la finanţare, cu scopul de a-şi dezvolta afacerile şi a crea noi locuri de muncă”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO